Wandelen in de winter is gezond!

Nu er het koud wordt betekent het niet dat je alleen maar binnen hoeft te blijven: niets is fijner dan te wandelen en een frisse neus halen wanneer het wat kouder is. 

Wandelen in de zon is fijn en het is ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Er zijn verschillende voordelen waarvan hieronder een aantal belangrijke. Vijf redenen om je goed in te pakken en te gaan wandelen!

 1. Sterke botten
  Komt het zonnetje door? Naar buiten! Zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D en speelt een grote rol in het versterken van je botten. Volgens de Wheaton Franciscan Healthcare doet een kwartiertje zon – twee à drie keer per week – al wonderen voor onze Vitamine D-aanmaak.
 2. Goed voor de lijn
  Wil je de calorieën kwijt die je er rond de kerstdagen aan hebt gegeten? Wandelen zorgt ervoor dat je ze verbrandt. Je raakt er zelfs meer mee kwijt dan dan voorheen werd geschat.
 3. Beter humeur
  Wandelen in de buitenlucht zorgt voor een beter humeur. Depressieve gevoelens kunnen aanzienlijk afnemen, concluderen de wetenschappers. Weg met die winterdip, ga wandelen.
 4. Goed voor je hart
  Volgens een americaanse studie kan een stevige wandeling ervoor zorgen dat je hart gezonder blijft. Loop dus iets steviger door.
 5. Verminderd risico op alzheimer
  Niet alleen fysiek, ook mentaal is wandelen goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat geregeld wandelen het risico op dementie en de ziekte van Alzheimer op latere leeftijd vermindert.

Bron: Margriet | Carolien Tsao

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close