Waarom wandelen?

Wandelen in de natuur is rustgevend. Je mag in de natuur zijn zoals je bent; de natuur oordeelt niet. Door wandelen vergeet je even je zorgen. Het maakt je hoofd leeg. Daardoor ben je beter in staat te luisteren naar je innerlijke gevoelens en vragen. Wandelen zorgt voor ontspanning van je lichaam en geest. Daarnaast zorgt wandelen voor een daling van je stresshormoon en maakt je lichaam geluksstoffen aan. Onderzoekers tonen ook steeds meer belangstelling voor de effecten van wandelcoaching.

De natuur brengt je dichter bij je gevoel. Je komt tot nieuwe inzichten en ideeën. En je komt tot rust.

Individuele wandeling

Vind je het prettiger om met iemand te praten die naast je loopt in plaats van tegenover je zit? Dat je diegene niet hoeft aan te kijken? Of heb je eigenlijk gewoon iemand nodig die je motiveert om mee te gaan wandelen? Dan is Wandel je Pad coaching iets voor jou.

Meer weten

Stiltewandeling

Kom tot rust tijdens een ontspannen stiltewandeling en stel je zintuigen open voor de natuur. Door speciale oefeningen train je de zintuigen, om daarna in stilte de natuur te ervaren. Je komt tot rust, spanningen vallen van je af en je krijgt nieuwe energie. Even alleen bezig zijn met de wandeling in het hier en nu, de stilte, de wind op je huid, regendruppels of de warmte van de zon voelen. Het kan je helpen om volledig te ontspannen..

Meer weten

Powerwalk

Samen met een groepje gaan we aan de wandel in een stevig tempo
waarbij er onderweg spierversterkende oefeningen worden gedaan.
Je werkt met powerwalk aan je conditie, je kracht en het is goed voor je humeur.
Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en sport je heerlijk buiten.
Iedere les lopen we een andere route en ook de oefeningen variëren. Zo blijft het afwisselend en leuk.

Meer weten

Mindful wandeling

Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful technieken toepast tijdens het wandelen? Dan is de 5-weekse mindful wandeling cursus wat voor jou. De mindful wandeling is een unieke combinatie van wandel ademhalings- en mindfulness oefeningen. Het mooie van de mindful cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het wandelen toepast, maar ook in je hele leven kunt gebruiken.

Meer weten

Mindful lunch wandeling

Wanneer het gaat over de gezondheid en de inzetbaarheid van je medewerkers. Gaat het er om hoe zitten jouw medewerkers in hun vel? De beste tip om goed in je vel te zitten is om voldoende aandacht te besteden aan beweging. Want voldoende beweging heeft bijzonder goede effecten op lichaam en geest.

Meer weten

Tussen de gesprekken vergeten we niet te genieten van de rust die de natuur geeft!

Waar wandelen we?

We wandelen in de gemeente Noordenveld/Tynaarlo.

Heb je een voorkeur voor een bepaald gebied? Dan is dit in overleg mogelijk.

Contact Plan een wandeling